Diagnosticarea cancerului de san prin ultrasonografie

Ultrasonografia reprezinta o metoda imagistica de testare prin care undele de sunet de frecventa foarte ridicata trimise spre san sunt convertite in imagini pe un ecran. Aceasta metoda nu implica radiatii.

De obicei ultrasonografia este utilizata ca metoda de depistare a cancerului de san complementara altor tipuri de screening. Daca in urma unei mamografii sau unui examen fizic se evidentiaza o anomalie, ultrasonografia este o metoda foarte buna de a stabili daca anomalia are o consistenta solida (precum fibroadenomul benign sau cancerul|), sau reprezinta o acumulare de lichid (precum chisturile benigne). Prin ultrasonografie nu se poate determina daca un nodul solid este canceros sau nu, si nici nu pot fi detectate calcifierile.

In cazul persoanelor sub 30 de ani, pentru evaluarea unui nodul palpabil medicul poate recomanda o ultrasonografie inaintea unei mamografii. Mamografiile pot fi mai greu de interpretat in cazul femeilor tinere, deoarece sanii sunt mai densi si plini de glande mamare. In cazul femeilor mai in varsta sanii au mai mult tesut adipos si sunt mai usor de evaluat. In mamografii, tesutul glandular apare dens si alb - foarte asemanator unei tumori canceroase. Majoritatea nodulilor descoperiti la femeile tinere sunt chisturi benigne sau mase de tesut glandular normal.

Ultrasonografia este folosita si in timpul biopsiei, pentru a ghida cu precizie acul spre zonele suspecte ale sanului.

Imagine ecografica - cancer de san - pacienta 67 ani

Imagine ecografica a unui cancer de san la o pacienta a Centrului medical Medreflex Line Cluj Napoca

Ca o alternativa sigura si eficienta de detectare a cancerului de san, va recomandam cu incredere o noua metoda: angiotermografia dinamica sau DATG. Din studiile clinice care s-au efectuat pana in acest moment, reiese faptul ca DATG prezinta numeroase avantaje fata de metodele clasice de diagnosticare a cancerului de san si altor afectiuni ale sanului. Acest aparat are o eficienta foarte mare mai ales in depistarea formatiunilor tumorale in stadii incipiente, care pot sa scape examenului radiologic (mamografiei).

Imagine DATG a aceluiasi cancer de san prezentat mai sus. Rezultatul oferit de metoda DATG este confimat prin ecografie

Imagine DATG care confirma imaginea ecografica de mai sus si pune in evidenta existenta cancerului de san.

Centrul nostru medical va dispune in foarte scurt timp de acest aparat ultramodern de depistare a cancerului de san prin angiotermografie dinamica. Pentru informatii suplimentare sau programari, va rugam sa ne contactati la numerele de telefon 0264-484555, 0744-660771 sau prin e-mail, la contact@medreflexline.ro

 
Programari la consultatii:

0264 - 484555
contact@medreflexline.ro
  • Societatea romana de cancer Cluj
  • Termografie coloana
  • Salon de masaj Cluj
  • Ecografie Cluj
  • Masaj de drenaj limfatic
  • Masaj relaxare Cluj
  • Medicina estetica Cluj